arrow_drop_up arrow_drop_down

Over Lotte

Ervaringsgericht psychosociaal therapeut en trainer

Dat waar je tegenaan loopt is niet wie je bent, maar een manier die je hebt ontwikkeld om met situaties van vroeger om te gaan die pijnlijk of onveilig waren. Ieder mens ontwikkelt coping mechanismen en ieder mens doet pijnlijke ervaringen op, dat is een onderdeel van het leven. De ene persoon krijgt het wel meer "voor zijn kiezen" dan de ander, is hoog gevoelig of op een andere manier wat minder weerbaar in deze maatschappij, hierdoor kun je het contact kwijt raken met wie je in ten diepste bent. Je hebt als het ware een tweede natuur ontwikkeld van waaruit je onbewust zo goed mogelijk je leven vorm geeft. Als je ook nog in contact bent met je ware (eerste) natuur (je harts verlangen, authentieke kwaliteiten en kracht) dan kunnen deze vaak prima naast elkaar bestaan. Als je echter nog maar weinig in contact bent met je wie je ten diepste bent dan kun je behoorlijk vast lopen; je blijft hangen in vicieuze cirkels die tegen je i.p.v. voor je werken, voelt je gevangen, machteloos, angstig, weet niet wat je wilt etc.  Je hebt je dan te veel aangepast of hebt je te veel af moeten sluiten waardoor je het contact met je intuïtie ("onderbuik gevoel") bent kwijt geraakt. Dit kan je het gevoel geven dat je stuurloos bent, dat niet JIJ je leven leeft maar dat je geleefd wordt, je weinig of juist te veel voelt of je hebt terug getrokken.


Naast dat dit pijnlijk is, is het ook een kans! Een kans om weer het vuur in jezelf te vinden en aan te wakkeren. Een kans om vanaf nu jezelf op de eerste plek te zetten en een andere richting te kunnen gaan geven aan je leven.

"Bij mijn manier van werken leer ik je geen trucjes, ik zeg je niet wat je moet doen, maar ik ondersteun je om je eigen antwoorden en manieren te vinden. Ieder mens volgt namelijk zijn eigen pad en leert in zijn eigen volgorde. Ik ervaar dat ieder mens een eigen wijsheid heeft, een vermogen om in zijn of haar authentieke kracht te komen als je daar de ruimte en steun voor krijgt die je nodig hebt. Dit ziet er bij iedereen weer anders uit."


Mijn verhaal

Zelf kreeg ik in 1999 een burn-out gevolgd door depressie en angst klachten. Achteraf gezien was het een enorme wake- up call en ben ik blij dat me dat toen overkomen is. Het waren signalen dat ik te veel leefde vanuit aanpassing, vanuit wat ik dacht wat er van mij verwacht werd. Onbewust had ik veel gevoelens en behoeften opgekropt en weggestopt. Op school en in de maatschappij leer je (meestal) niet hoe je daar mee om gaat en dat het je kompas is. Terwijl daar juist je innerlijke motor op draait! Geluk komt voort uit het vrij kunnen stromen van je gevoelens, daar verantwoording voor nemen en durven je verlangens te leven. Zowel  fijne gevoelens (enthousiasme, blijdschap) als krachtige en lastigere gevoelens (als boosheid, angst, verdriet) zijn hierin belangrijk. Voor mij verklaart dat wel waarom zo veel mensen zoekende zijn, verdwalen in afleiding, niet weten wat ze echt willen en er steeds meer mensen een burn-out krijgen ( op steeds jongere leeftijd).

Deze periode is pittig en pijnlijk geweest en ik had hem niet willen missen. Juist doordat ik slecht in mijn vel zat, had ik de motivatie om oude patronen en overtuigingen aan te kijken, weer contact te maken met mijn lichaam en al de informatie die daar in opgeslagen lag. Een ontdekkingsreis naar mezelf, naar mijn eigen normen en waarden. Het is een keerpunt geweest wat ik ieder mens gun en waar ik je graag in begeleid.


Mijn achtergrond

De afgelopen 18 jaar heb ik mezelf geschoold in emotioneel lichaamswerk, dans, massage, meditatie en transpersoonlijke therapie. Sinds 2009 werk ik als massagetherapeut in mijn praktijk voor massage en bewustwording, Uit Handen. Hier heb ik veel gewerkt met pijn- en stressklachten. De wederzijdse beïnvloeding van lichaam en psyche fascineert me enorm, 

Van meerdere methodes en werkwijzen heb ik de diepgaande werking veelvuldig gezien en ervaren en  ze hebben mij  ondersteund in mijn eigen groei. De visies en werkwijzen die ik geïntegreerd heb in mijn manier van werken zijn:

- Opleiding tot Transpersoonlijk therapeut aan het Boswijk instituut in Doorn; boeddhistische psychologie, Gestalt therapie, systemisch werk, psychosynthese en lichaamswerk.

- Opleiding tot Trager Practitioner; psycho-fysieke integratie

- Opleiding tot Lomi Lomi Massage practitioner

- Twee jarige training bij het Centrum voor Tantra; mindfullness, Ridwan, containen van emoties, lichaamswerk, begrip vanuit de ervaring rond ego, super ego en authentieke zelf

- Diverse massage trainingen, meditatie, dansexpressie