ervaringsgericht- psychosociaal-therapeut

Over Lotte

Ervaringsgericht psychosociaal therapeut en trainer

Vol in het leven staan en mijn kwaliteiten en mogelijkheden benutten is wat ik belangrijk vind. Uit ervaring kan ik zeggen dat als je een klacht hebt of ergens mee worstelt,  dat  niet het einde is maar juist het begin. Het begin van de weg terug naar wie je in wezen bent en wat je gelukkig maakt en energie geeft. Vrijer van beperkingen die in de loop van je leven zijn ontstaan en tot allerlei fysieke en mentale klachten hebben geleid, In mijn sessies ga je ervaren wat de boodschap is in je klacht en hoe je dit om kunt zetten in kracht. Het wil je nl. iets vertellen en is een kans om meer energie, geluk en gezondheid te gaan ervaren. 


Mijn verhaal

Zelf kreeg ik in 1999 een burn-out gevolgd door depressie en angst klachten. Achteraf gezien was het een enorme wake- up call en ben ik blij dat me dat toen overkomen is. Het waren signalen dat ik te veel leefde vanuit aanpassing, vanuit wat ik dacht wat er van mij verwacht werd. Naast dat ik de lat hoog legde voor mezelf had ik onbewust  veel gevoelens en behoeften opgekropt en weggestopt omdat ze (iig in mijn beleving) niet zijn gezien en er geen ruimte voor was. Ik ben hooggevoelig waardoor ik veel waarnam in en buiten mezelf waar ik niet mee om heb leren gaan. Onze maatschappij is daar niet op ingericht. Op school en in de maatschappij leer je vooral hoe je je geld kunt verdienen en naar mijn mening nog te weinig hoe je mens wordt en dat ieder individu uniek en waardevol is. Vaak leren we zelfs af hoe je met gevoelens om gaat terwijl en dat het je kompas is.  

"Geluk komt voort uit het in contact staan met jezelf en de wereld om je heen, Gezien en erkend worden zoals je bent met je mooie en minder mooie kanten. Dan kunnen je gevoelens vrij stromen en sta je  in contact met wat je verlangens zijn en neem je daar verantwoording voor."

Zowel  fijne gevoelens (enthousiasme, blijdschap) als krachtige en lastigere gevoelens (als boosheid, angst, verdriet) zijn hierin belangrijk. 

Voor mij verklaart dat wel waarom zo veel mensen zoekende zijn, verdwalen in afleiding en antwoorden en geluk buiten zichzelf zoeken, niet weten wat ze echt willen en er steeds meer mensen een burn-out krijgen ( op steeds jongere leeftijd).


Deze periode van ziek zijn heeft me enorm gemotiveerd om te ontdekken wie ik ben, wat werkelijk waarde voor me heeft en om in mijn kracht te gaan staan. Dit had ik niet willen missen! Juist doordat ik me vaak rot voelde, had ik de motivatie om oude patronen en overtuigingen aan te kijken, weer contact te maken met mijn lichaam en al de informatie die daarin opgeslagen lag. Een ontdekkingsreis naar mezelf, naar mijn eigen normen en waarden en vooral ook mijn kwaliteiten. Het is een keerpunt geweest wat ik ieder mens gun en waar ik je graag in begeleid.


Mijn ervaring en achtergrond

De afgelopen 18 jaar heb ik mezelf geschoold in emotioneel lichaamswerk, dans, massage, meditatie en transpersoonlijke therapie. Sinds 2009 werk ik als massagetherapeut in mijn praktijk voor massage en bewustwording, Uit Handen. Hier werk ik veel met pijn- en stressklachten. De wederzijdse beïnvloeding van lichaam en psyche fascineert me enorm. Na een tijdje is het werk als Transpersoonlijk therapeut daarbij gekomen. Ik help je psychische- en lichamelijk klachten van binnenuit te begrijpen en begeleid je om meer echt jezelf te zijn zodat je klachten verminderen. Mentaal en fysiek ga je je beter voelen, ervaar je meer levensgeluk en energie. 


Van al deze methodes en werkwijzen heb ik de diepgaande werking veelvuldig gezien en ervaren. De visies en werkwijzen heb ik geïntegreerd in mijn manier van werken tot een effectieve behandeling.


Trainingen en opleidingen

- Training Breek de stilte 1 bij Interakt: Identiteits georienteerde trauma therapie/ traumaverwerkingsmethode

- Training Systemisch coachen bij Innerlijk Leider Zijn

- Opleiding tot Transpersoonlijk therapeut aan het Boswijk Instituut in Doorn; boeddhistische psychologie, Gestalt therapie, systemisch werk, psychosynthese en lichaamswerk.

- Opleiding tot Trager Practitioner; psycho-fysieke integratie

- Opleiding tot Lomi Lomi Massage practitioner

- Twee jarige training bij het Centrum voor Tantra; mindfullness, Ridwan, containen van emoties, lichaamswerk, begrip vanuit de ervaring rond ego, super ego en authentieke zelf

- Diverse massage trainingen, meditatie, dansexpressie

arrow_drop_up arrow_drop_down