ervaringsgericht- psychosociaal-therapeut

Over Lotte

Uit ervaring kan ik zeggen dat als je een klacht hebt of ergens mee worstelt, dat niet het einde is maar juist het begin. Het begin van de weg terug naar wie je in wezen bent en wat je gelukkig maakt en energie geeft. Vrijer van beperkingen die in de loop van je leven zijn ontstaan en tot allerlei fysieke- en mentale klachten hebben geleid, In mijn sessies ondersteun ik je om te gaan ervaren wat de boodschap is van je klacht en dat het een kans is om dichter bij jezelf te komen. 


Mijn verhaal

Zelf kreeg ik in 1999 een burn-out gevolgd door depressie en angst klachten. Achteraf gezien was het een enorme wake- up call en ben ik blij dat me dat toen overkomen is. Het waren signalen dat ik te veel leefde vanuit aanpassing, vanuit wat ik dacht wat er van mij verwacht werd. Naast dat ik de lat hoog legde voor mezelf had ik onbewust veel gevoelens en behoeften opgekropt en weggestopt omdat ze (iig in mijn beleving) niet zijn gezien en er geen ruimte voor was. Ik ben hoog gevoelig waardoor ik veel waarnam in en buiten mezelf waar ik niet mee om heb leren gaan. Onze maatschappij is daar (nog) niet op ingericht. Op school en in de maatschappij leer je vooral dat presteren belangrijk is en hoe je je eigen geld kunt verdienen. Naar mijn mening leren we nog te weinig hoe je een gelukkig mens wordt. Dat het ook belangrijk is om aandacht te hebben voor wat er in je leeft en wat jou  unieke kwaliteiten zijn. Dat je leert om met emoties en tegenslagen om te gaan. We krijgen vaak zelfs mee dat je gevoelens maar beter niet kunt laten zien, of weg moet stoppen, terwijl het juist je kompas is.   

"Geluk komt voort uit het in contact staan met jezelf en de wereld om je heen. Gezien en erkend worden zoals je bent met je mooie en minder mooie kanten. Het vrij kunnen laten stromen van je ervaringen en gevoelens zodat je keuzes kunt maken die bij je passen en goed voor je zijn.

Uit onbewuste zelfbescherming zijn we die verbinding (deels) kwijt geraakt; op langere termijn zocht dat voor fysieke- en psychische klachten" 

 Zowel het ervaren van fijne gevoelens (enthousiasme, blijdschap) als krachtige en lastigere gevoelens (als boosheid, angst, verdriet) zijn hierin belangrijk. 

Voor mij verklaart dat wel waarom zo veel mensen zoekende zijn, verdwalen in afleiding en antwoorden en geluk buiten zichzelf zoeken, niet weten wat ze echt willen en er steeds meer mensen een burn-out krijgen ( op steeds jongere leeftijd). Ook neemt het aantal mensen met angst en depressieve klachten steeds meer toe.


De periode waarin ik vastgelopen was heeft me enorm gemotiveerd om te ontdekken wie ik ben, wat werkelijk waarde voor me heeft en om in mijn kracht te gaan staan. Dit had ik niet willen missen! Juist doordat ik me vaak rot voelde, had ik de motivatie om oude patronen en overtuigingen aan te kijken, weer contact te maken met mijn lichaam en al de informatie die daarin opgeslagen lag. Een ontdekkingsreis naar mezelf, naar mijn eigen normen en waarden en vooral ook mijn kwaliteiten. Het is een keerpunt geweest wat ik ieder mens gun en waar ik je graag in begeleid.


Mijn ervaring en achtergrond

De afgelopen 18 jaar heb ik mezelf geschoold in emotioneel lichaamswerk, dans, massage, meditatie, transpersoonlijke therapie en opstellingen werk (systemisch werk). Sinds 2009 werk ik als massagetherapeut in mijn praktijk voor massage en bewustwording, Uit Handen. Hier werk ik veel met pijn- en stressklachten. De wederzijdse beïnvloeding van lichaam en psyche fascineert me al een lange tijd. Daardoor ben ik ook opleidingen gaan volgen in holistische psychotherapie. In het therapeutische werk heb ik zowel Transpersoonlijke therapie als het werken met opstellingen en resonantieprocessen geïntegreerd. Zo ondersteun ik je om psychische- en lichamelijk klachten van binnenuit te begrijpen en begeleid je om opnieuw in contact te komen met wat er in je leeft, hoe je hier mee om kunt gaan zodat je meer in balans komt en dichter bij jezelf kunt blijven. Mentaal en fysiek ga je je  beter voelen, ervaar je meer levensgeluk en energie. 


Trainingen en opleidingen

Ik heb me geschoold in een aantal holistische therapie vormen die ik combineer tot een behandeling op maat.

- Training Breek de Stilte 2a: complex trauma

- Training Breek de stilte 2a: ontwikkelingstrauma

- Training Breek de stilte 1 bij Interakt: Identiteits georienteerde trauma therapie (IoPT)/ traumaverwerkingsmethode

- Training Systemisch coachen bij Innerlijk Leider Zijn; Module 1 en 2: tafelopstelling, structuuropstelling, opstelling van het verlangen

- Medische- en Psychosociale Basiskennis; bij de Energieschool

- Opleiding tot Transpersoonlijk therapeut aan het Boswijk Instituut in Doorn; boeddhistische psychologie, Gestalt therapie, systemisch werk, psychosynthese en lichaamswerk

- Opleiding tot Trager Practitioner; psycho-fysieke integratie

- Opleiding tot Lomi Lomi Massage practitioner

- Twee jarige training bij het Centrum voor Tantra; mindfullness, Ridwan, containen van emoties, lichaamswerk, begrip vanuit de ervaring rond ego, super ego en authentieke zelf

- Diverse massage trainingen, meditatie, dansexpressie