psychosociale-therapie-coaching-lent-nijmegen

Over Vrij Leven

geef je leven vorm vanuit zelf inzicht

In je autonome kracht komen in verbinding met jezelf en de direkte wereld om je heen

Dat is de intentie bij de sessies van Vrij Leven, praktijk voor therapie en ontwikkelingsgerichte coaching. Door deze vorm van ervaringsgerichte psychosociale therapie ga je steeds meer innerlijke vrijheid ervaren. Je kunt immers je omstandigheden niet altijd veranderen, maar wel hoe je hoe je het ervaart en er vervolgens mee omgaat. Dit geeft ruimte om een ander beeld te vormen en "dichter bij jezelf" te komen en te blijven. Vanuit daar kun je je leven stap voor stap vorm gaan geven op een manier die bij je past en waar je voldoening bij ervaart.


Welke processen komen hier bij kijken?

Het meeste wat we denken, doen en ervaren, komt voort uit ervaringen uit ons verleden ( opvoeding, maatschappij, cultuur). In combinatie met je aanleg heb je hierdoor overtuigingen gevormd die grote invloed kunnen hebben op je gemoedstoestand, hoe je met situaties om gaat en de contacten op je werk, in je relatie of met vrienden. Het kan er voor zorgen dat je moeilijk in beweging komt of juist te veel hooi op je vork neemt, dat je steeds in dezelfde visieuze cirkel terecht komt die je graag wilt doorbreken, dat je je snel terugtrekt of juist vaak confrontaties opzoekt. Dit zijn uitingen van wat er zich in jou afspeelt en waar je je niet bewust van bent. Door hier met je aandacht naartoe te gaan en te leren om op een helpende manier te handelen, kan er een verwerkingsproces op gang komen waardoor onbewuste coping- en beschermingsmechanismen niet meer nodig zijn en oude beperkende overtuigingen veranderen of wegvallen. Zo word je steeds vrijer en ga je ook ervaren dat je bepaalde emoties en gedachten hébt, en ze niet bent. 

Hier kun je meer lezen over de werkwijze van Vrij Leven


Mijn eigen drijfveer

De processen en de intentie die ik hierboven verwoord, beoefen ik ook in mijn eigen leven. Door een andere weg te zijn ingeslagen na mijn burn-out in 1999 ben ik in contact gekomen met mijn innerlijk weten en authentieke kern. Hier was ik mee uit contact geraakt doordat ik was gaan leven naar wat ik dacht dat de maatschappij en mijn ouders van mij verwachtten. Wat ik steeds duidelijker voelde was dat ik zo veel mogelijk vanuit deze authentieke kern mijn leven wil leven, dat ik bezield wil leven. De weg die ik gegaan ben, en nog steeds ga, was een hele reis en met perioden ook heel verwarrend, pijnlijk en confronterend. De veranderingen die het teweeg bracht, zoals levensvreugde en diep contact en verbinding met mezelf en anderen, waren de inspanningen echter meer dan waard. 

Steeds voel ik weer die drijfveer in mezelf om innerlijk meer vrij te zijn, zodat ik vanuit compassie, inspiratie en moed leef in plaats van vanuit onbewuste angst.  Mijn kwaliteit van leven is in de afgelopen 20 jaar enorm toegenomen; ik sta in verbinding met mijn kracht en mijn kwetsbaarheid, ik ga staan voor mijn verlangens en neem stappen om ze te verwezenlijken. Dit proces en gevoel gun ik iedereen

Ik gun ieder mens om vanuit verbinding met zijn eigen kern zijn leven vorm te kunnen geven, vertrouwen te ervaren bij alle veranderingen die plaats vinden in het leven en daarbij contact te blijven houden met zijn innerlijke kompas. Dit leidt tot het ervaren van levensvreugde, bezieling, innerlijke kracht en verbondenheid. En daarom begeleid ik je graag op dit pad naar een vrijer leven.

Lotte Kaptijn

Wat anderen over Vrij Leven zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!

"Lotte begeleidt mij op een rustige maar stevige manier"

Ik ben via de massagepraktijk Uit Handen bij Lotte terecht gekomen vanwege vermoeidheidsklachten. Tijdens de intake kwam ik er al gauw achter dat ik met een aantal issues in mijn leven nog erg worstelde.

Tijdens de sessies met Lotte past zij therapeutische methoden toe die mij leren om de gedachten die in mijn hoofd afspelen, te voelen in mijn lichaam; Waar bevinden zich de gevoelens en wat voel ik precies.

Voor een denker zoals ik is dit niet eenvoudig, maar Lotte begeleidt mij hier op een rustige maar stevige manier bij. Door het vertrouwen lukt het mijn gevoelens in mijn lichaam toe te laten, wat In eerste instantie erg onwennig voelt, maar daarna ruimte en rust in mijn hoofd geeft.

Als thuis een van de issues weer opspeelt, probeer ik de lichamelijke ervaring van de sessie terug te halen en niet het issue opnieuw te gaan analyseren in mijn hoofd.

Dit vergt nog aardig wat oefening, maar ik ervaar wel al meer energie in mijn dagelijkse leven.

Annemieke

Testimonial Quote or Title
You have room for some more content over here, it's a great place for some lines of text.
Ms. Nameless
Add Your Stars
Testimonial Quote or Title
You have room for some more content over here, it's a great place for some lines of text.
Ms. Nameless
Add Your Stars