Welke therapie past bij mij?

Om te weten welke therapie bij je past kan al een hele zoektocht zijn. Wil je meer praten om dingen in je hoofd te kunnen ordenen of wil je juist jezelf meer leren begrijpen en meer voldoening halen uit je leven? Als het tweede is wat je zoekt, lees dan zeker verder... Bij deze holistische therapie ontdek je via je ervaring hoe de reactie processen in jezelf verlopen, zodat je meer grip krijgt op hoe je denkt, voelt en handelt. Van binnenuit krijg je inzicht in onbewuste overtuigingen die je gedurende je leven hebt ontwikkeld en waar je nu meer last van hebt dan dat ze je helpen.

Wil jij graag wezenlijke verandering? Kom je in situaties terecht die je maar niet lijkt te kunnen doorbreken en roept dat gevoelens op als: onzekerheid, angst, frustratie en machteloosheid? En verlang je er naar om meer energie te hebben, ‘steviger in je schoenen te staan’ en je meer in balans te voelen? Jezelf te accepteren zoals je bent, met de moed om je stem te laten horen en je hart te laten spreken? 


Ik begeleid je graag om jouw gezonde ik tot bloei brengen en je eigen vrije wil verder te ontwikkelen. Zo kun je dichter bij jezelf blijven tijdens de uitdagingen die het leven je biedt en (meer) keuzes maken die je voldoening en energie geven.


Hieronder lees je meer over de 'worstelingen' waarbij deze therapievorm effectief is


Herken je jezelf in het volgende?

Deze  ervaringsgerichte therapie is een vorm van psychosociale therapie en kan een uitkomst bieden bij één of meerdere klachten die hieronder staan beschreven;

  • Gevoelens van innerlijke leegte, angst, machteloosheid, schuld, schaamte, onrust e.d.
  • Sociale conflicten (relatie, werk, privé)
  • Moeite met ruimte innemen of het ervaren en stellen van grenzen
  • Lusteloosheid, apathie of somberheid
  • Perfectionisme, lat te hoog leggen, (te) kritisch zijn op jezelf of je omgeving
  • Je zit jezelf in de weg
  • Hooggevoeligheid (HSP)
  • Burn-out, overspannenheid, gestressed of overprikkeld zijn
  • Je bent een speelbal van je emoties of voelt juist nauwelijks iets
  • "Jezelf kwijt zijn", innerlijke conflicten en niet zo goed weten wie je bent en wat belangrijk voor je is
psychosociale-therapie-nijmegen-lent5

Is dit wat je zou willen?

- Impasses en vicieuze cirkels te doorbreken

- Meer sturing kunnen geven aan je ervaring en reactie

- Ruimte scheppen voor jezelf

- Diepe overtuigingen te veranderen

- In contact te komen met en leren reguleren van emoties zodat ze voor i.p.v. tegen je werken

- Je kracht en kwaliteiten ervaren en benutten

- Beter voor jezelf op leren komen

- Je grenzen meer gaan ervaren en aan kunnen geven

- Meer wezenlijk contact ervaren.

- "Oud zeer" verwerken en los te laten ( verlies, conflicten, trauma's etc.)

- Milder zijn voor jezelf


De sessies bij Vrij leven geven je inzicht en helderheid van binnenuit. We betrekken je lichaam en wat je ervaart in het proces. Vaak zijn we geneigd om vanuit ons hoofd te begrijpen en grip op onszelf of situaties te krijgen wat ervoor kan zorgen dat we a.h.w. vast lopen in ons denken, gedrag en voelen; dit kost enorm veel energie. Ook is het frustrerend als je goed bedoelde inspanningen geen vruchten afwerpen. 

Als wat we denken en doen niet verbonden is met wat er werkelijk in ons leeft, lopen we steeds weer tegen dezelfde uitdagingen aan en belanden we in de bekende vicieuze cirkel. Ons hoofd heeft vaak andere ideeën dan bijv. ons hart waardoor er een innerlijke strijd ontstaat. Contact met je intuïtie, "onderbuik gevoel", wat belangrijke waarden voor je zijn en wat goed voor je is, is essentieel om je gezond en tevreden te voelen en om verbinding te ervaren met jezelf en anderen. De sleutel hierbij is de verbinding met je lichaam en dat je de signalen die het geeft kunt ervaren en duiden. Zo kom je meer in contact met wie je bent en kun je keuzes gaan maken die dicht bij jou liggen. Het leven gaat dan stromen en je authentieke kwaliteiten en kracht komen weer tot je beschikking. Dit geeft energie en gevoelens van voldoening