Wat zijn de gevolgen als je het huilen van een baby negeert?

Wat zijn de gevolgen als je het huilen van een baby negeert?

In de eerste jaren van ons leven hebben we onze verzorgers nodig om weer tot rust te komen als iets in onze omgeving ons overstuur maakt. Er is een gezonde spiegel nodig om je emoties te leren reguleren en ook om ze te leren kennen en onderscheiden van elkaar. In welke mate dit is gebeurt is bepalend voor je ontwikkeling op onder andere fysiologisch, emotioneel en psychologisch vlak.

Als er niet op tijd gereageerd wordt op het huilen van de baby ontstaat er een stressrespons die van invloed is op het tot stand komen van bepaalde verbindingen in de hersenen of juist het uitblijven hiervan. In latere levensfases kan dit bijvoorbeeld leiden tot sociale problemen, angst en depressie en verstoring in emotieregulatie.

Onderstaand filmpje laat zien wat de gevolgen zijn als opvoeders een baby een tijd laten huilen…

Over de schrijver
De afgelopen 18 jaar heb ik mezelf geschoold in emotioneel lichaamswerk, dans, massage, meditatie en transpersoonlijke therapie. Sinds 2009 werk ik als massagetherapeut in mijn praktijk voor massage en bewustwording, Uit Handen. Ik heb me gespecialiseerd in pijn- en stressklachten en hoe de wederzijdse beïnvloeding van lichaam en psyche hierin een rol speelt. Ons denken beïnvloed ons lichaam en andersom. In de loop der jaren is mijn werk als Transpersoonlijk therapeut daarbij gekomen. Graag help ik je om psychische en lichamelijk klachten van binnenuit te begrijpen. Dit geeft veel inzichten in wat je kernkwaliteiten zijn en wat nog gezien wil worden. Hierbij werk ik ervaringsgericht omdat ons lichaam al de ervaringen die we hebben gehad heeft opgeslagen en dus een essentiële rol speelt. Gaandeweg kom je steeds meer in contact met jezelf en doe je essentiële inzichten op waardoor je klachten verminderen. Mentaal en fysiek ga je je veel beter voelen, ervaar je meer levensgeluk en energie.Van alle methodes en werkwijzen die ik inzet heb ik de diepgaande werking veelvuldig gezien en ervaren. De visies en werkwijzen heb ik geïntegreerd in mijn manier van werken tot een effectieve behandeling.
Reactie plaatsen