Wat is ervaringsgerichte therapie?
14 maart 2019 

Wat is ervaringsgerichte therapie?

Beknopt en begrijpelijk uitleggen wat ervaringsgerichte therapie inhoudt, is nog best een uitdaging. Dit filmpje (gemaakt door Ien van Duijnhoven) geeft dat helder en eenvoudig weer wat Gestalt-therapie betreft. Met deze werkvorm krijg je inzicht in hoe je contact maakt of deze juist uit de weg gaat. Hoe oude ervaringen bepalen wat je denkt, voelt en hoe je handelt in verschillende situaties. Je lichaamstaal en ervaringen weerspiegelen dit.

In de therapie sessies bij Vrij Leven worden nog meer werkwijzen geïntegreerd zoals lichaamswerk, boeddhistische psychologie, psychosynthese en systemisch werk. Dit geeft nog meer ingangen om te gaan ervaren waar het bij jou om draait. Door deze benaderingen bedenk je niet waar iets vandaan komt of probeer je bewust je gedrag te veranderen, maar je doorleeft het zodat het van binnenuit tot meer inzichten geeft en de veranderingen meer blijvend zijn.

Graag lees ik in je reactie wat je herkent uit het filmpje of wat een AHA gevoel geeft…

Over de schrijver
De afgelopen 18 jaar heb ik mezelf geschoold in emotioneel lichaamswerk, dans, massage, meditatie en transpersoonlijke therapie. Sinds 2009 werk ik als massagetherapeut in mijn praktijk voor massage en bewustwording, Uit Handen. Ik heb me gespecialiseerd in pijn- en stressklachten en hoe de wederzijdse beïnvloeding van lichaam en psyche hierin een rol speelt. Ons denken beïnvloed ons lichaam en andersom. In de loop der jaren is mijn werk als Transpersoonlijk therapeut daarbij gekomen. Graag help ik je om psychische en lichamelijk klachten van binnenuit te begrijpen. Dit geeft veel inzichten in wat je kernkwaliteiten zijn en wat nog gezien wil worden. Hierbij werk ik ervaringsgericht omdat ons lichaam al de ervaringen die we hebben gehad heeft opgeslagen en dus een essentiële rol speelt. Gaandeweg kom je steeds meer in contact met jezelf en doe je essentiële inzichten op waardoor je klachten verminderen. Mentaal en fysiek ga je je veel beter voelen, ervaar je meer levensgeluk en energie.Van alle methodes en werkwijzen die ik inzet heb ik de diepgaande werking veelvuldig gezien en ervaren. De visies en werkwijzen heb ik geïntegreerd in mijn manier van werken tot een effectieve behandeling.
Reactie plaatsen