arrow_drop_up arrow_drop_down
23 februari 2020 

Contact en verbinding beginnen bij jezelf...

Om de ander echt te kunnen ontmoeten, is het van belang om in verbinding te zijn met jezelf. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan want er zijn allerlei redenen en oorzaken waardoor je die connectie kwijt raakt… Misschien herken je wel dat als je geïrriteerd bent en niet lekker in je vel zit, dat alles mis lijkt te gaan, er “ongelukjes” gebeuren, of dat je je leeg, moe en gefrustreerd gaat voelen.

De boodschap van ongelukjes

Ook ongelukjes zijn momenten waarop je wakker geschud kunt worden. Zo had ik laatst, na een lange auto rit, wat woorden met mijn partner en geïrriteerd liepen we ieder een andere kant op. Thuis aangekomen, dacht ik “Ik ga fietsen!”, om vervolgens te hard door de bocht te gaan en onderuit te schuiven. Een dikke knie en schrik waren het resultaat. Letterlijk werd ik even stil gezet, waarna ik de tijd nam om met mijn aandacht naar binnen te gaan en na te gaan wat er eigenlijk in me om ging. Er kwamen emoties omhoog en toen ik die had toe gelaten voelde ik me fysiek en mentaal ontspannen en weer in verbinding met mezelf. Hierna kon ik ook weer in contact zijn met mijn partner.
Doordat ik dus een moment nam om tot mezelf te komen, drukte ik a.h.w. een reset knop in en doorbrak ik projecties en de stress cyclus die gaande was.

Hoe blijf je in verbinding met jezelf?

Door regelmatig momenten in te bouwen waarin je helemaal tot jezelf komt, voorkom je situaties die je eigenlijk helemaal niet prettig vindt en het geeft ook meer innerlijke rust en energie! Er zijn verschillende manieren om dit te doen:

  • massage
  • mediteren,
  • wandelen,
  • je huisdier, kinderen of partner knuffelen, of een andere vorm van contact
  • muziek luisteren
  • of een paar sessies ervaringsgerichte coaching of therapie.

Met coaching, therapie en massage wil ik je graag ondersteunen.

Ervaringsgerichte therapie en coaching

Je lichaam wil je van alles vertellen en de kunst is om er naar te leren (en durven) luisteren. Er ligt veel waardevolle informatie opgeslagen in je lijf en de kunst is om hier weer toegang toe te krijgen zodat je oude overtuigingen en vicieuze cirkels kunt doorbreken. Hier kun je meer lezen over hoe de benadering werkt. 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen